Pavlova
Datum: 2010-05-05 @ Tid: 12:10:28
På morgonkvisten har jag och Vallin varit ute på broarna runt och idag tror jag till och med vi fått lite färg! Jag har faktiskt noterat hur mycket gladare man blir och hur mycket mer man orkar med när man bara som så enkelt går ut och går en långpromenad varje dag. Att man dessutom får se otroligt fina änder och andra fina fåglar, vårens första tussilago och de knoppande träden gör inte humöret sämre och framför allt när man har en riktigt god vän att gå med så blir promenaden som en dans. Life is beautiful eller vad man brukar säga.
Justja! Idag är det lill-lördag och då ska jag passa på att lägga ut receptet på pavlova'n som jag gjorde på valborgsmässoafton. Första gången jag åt pavlova var när min storasyster gjorde den till min systerdotters kalas för mindre än en månad sedan. Jag glömde såklart ta receptet men som tur är så finns Internet. Här följer receptet på tårtan jag gjorde:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/162745/images/2010/d5a708cef65251e96149daedc449e94f_86971917.jpg)
(inte min bild)
Pavlova tårta
8-10 personer
Ingredienser:
4 Äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk majsenamjöl
1 ½ dl Vispad grädde
2 dl Vaniljkräm
Matolja
Valfri färsk frukt:
Jordgubbar
Kiwi
Aprikoser
Vindruvor
Physalis
(Jag personligen valde konserverade aprikoser och persikor, färska vindruvor och ananas och lite frysta, uptinade jordgubbar.)
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker lite i taget under kraftig vispning.
Tillsätt vaniljsocker och maizenan sist.
Klä en 2 liters rund form med löstagbotten med bakplåtspapper, smörj botten med lite matolja.
Slå i smeten och gör en liten urgröpning i mitten, för att fyllningen ska få bättre plats sedan.
Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 1 timme,
sänk värmen till 100grader och grädda ytterligare i 15 minuter.
Låt svalna ordentligt.
Ta försiktigt lossa marängen från formen.
Vispa grädden.
Vispa vaniljkräm. (Följ anvisningen på paket för vaniljkräm)
Blanda Grädde och Kräm lägg i marängen.
Dela frukten i lagom mums bitar.
Lägg den färska frukten på vaniljgrädden, toppa ordentligt med frukt ...
Justja! Idag är det lill-lördag och då ska jag passa på att lägga ut receptet på pavlova'n som jag gjorde på valborgsmässoafton. Första gången jag åt pavlova var när min storasyster gjorde den till min systerdotters kalas för mindre än en månad sedan. Jag glömde såklart ta receptet men som tur är så finns Internet. Här följer receptet på tårtan jag gjorde:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/162745/images/2010/d5a708cef65251e96149daedc449e94f_86971917.jpg)
(inte min bild)
Pavlova tårta
8-10 personer
Ingredienser:
4 Äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk majsenamjöl
1 ½ dl Vispad grädde
2 dl Vaniljkräm
Matolja
Valfri färsk frukt:
Jordgubbar
Kiwi
Aprikoser
Vindruvor
Physalis
(Jag personligen valde konserverade aprikoser och persikor, färska vindruvor och ananas och lite frysta, uptinade jordgubbar.)
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker lite i taget under kraftig vispning.
Tillsätt vaniljsocker och maizenan sist.
Klä en 2 liters rund form med löstagbotten med bakplåtspapper, smörj botten med lite matolja.
Slå i smeten och gör en liten urgröpning i mitten, för att fyllningen ska få bättre plats sedan.
Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 1 timme,
sänk värmen till 100grader och grädda ytterligare i 15 minuter.
Låt svalna ordentligt.
Ta försiktigt lossa marängen från formen.
Vispa grädden.
Vispa vaniljkräm. (Följ anvisningen på paket för vaniljkräm)
Blanda Grädde och Kräm lägg i marängen.
Dela frukten i lagom mums bitar.
Lägg den färska frukten på vaniljgrädden, toppa ordentligt med frukt ...
Postat av: syster
Att du nu gjort en egen Pavlova måste ju betyda att den jag bjöd på var uppskattad :)
2010-05-06 @ 15:43:20
![](http://testtestmoa.blogg.se/images/2010/kommantera_88982023.jpg)
Trackback