Chokomockamuffins
SHOCK! ett nytt inlägg!!
Jag har mycket att skriva men dock varken tid eller lust,
därför blir det denna dag ett snabbt inlägg om ett recept
på kanske världens näst godaste muffins!
Dessa bakade jag till min mormor som precis som många andra mormödrar ÄLSKAR kaffe vilket dessa muffins inte är blyga i smaken att påvisa.
CHOKOMOCKAMUFFINS
Ingredienser:
Muffins
100 g mörk choklad
150 g smör, rumstempererat
1.75 dl strösocker (150 g)
2 st ägg
2 msk kakao
1.65 dl extra fint vetemjöl (100 g)
2 tsk snabbkaffe, upplöst i 1 msk kokhett vatten
40 g chokladöverdragna kaffebönor
Garnering
100 g smör, rumstempererat
3.25 dl florsocker (200 g)
2 tsk snabbkaffe, upplöst i 1 msk kokhett vatten
Riven mörk choklad
Muffinsplåt
12 st pappersformar för muffins
Gör så här:
1. Muffins
Sätt först ugnen på 180 grader.
2. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
3. Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form placerad över en kastrull med sjudande vatten.
4. Ställ åt sidan att svalna.
5. Vispa smör och socker i en skål till en ljus, fluffig smet.
6. Tillsätt äggen, ett i taget.
7. Rör ner den smälta chokladen och kakao.
8. Häll i mjöl och rör om.
9. Rör sist ner kaffe och kaffebönor.
10. Skeda över smeten i pappersformar.
11. Grädda cirka 20 minuter tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
12. Lägg över på galler att svalna.
13. Glasyr
Vispa ihop smör, florsocker och kaffe i en skål till en ljus, fluffig kräm.
14. Fördela glasyren över muffinsen och strö över riven choklad.