Det här receptet fick jag av min konditor till storasyster när hon jobbade på ett café i Luleå. Jag vet inga muffins som är så goda som dessa även om de är riktigt mäktiga så kan man inte låta bli att ta en till. Världens bästa recept för den med chokladabstinens.
Äkta café muffins!
Ingredienser:
125 g margarin
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
1½ dl kakao
1,75 dl gräddfil/créme fraiche/mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 Ägg
Glasyr:100 g philadelphiaost
350 g florsocker
4 msk margarin
4 msk kakao
1 msk vatten
Gör så här
Bunke1: Vispa margarin och socker.
Bunke2: Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en bunke. Rör ned blandningen i bunke 1.
BUNKE 3:Blanda gräddfil/créme fraiche/ mjölk (välj själv; det blir ingen större skillnad i smaken) vaniljsocker och ägg.
Rör snabbt ihop med bunke 1.
Klicka ut smeten i stora muffinsformar (förslagsvis amerikanska muffinsformar). Gräddas i 175 grader i ca 25-30 minuter. När muffinsarna svalnat något så rör du ihop ingredienserna till glasyren som du sedan brer på toppen av muffinsarna.
Låt glasyren stelna litegrann därefter är det bara att bjuda upp till fika.
Lycka till!